Obec Pátek




AKTUALITY:
TJ Pátek - víkendové zápasy
TJ Pátek Vás srdečně zve na sobotní zápasy.  V sobotu 20. dubna 2024 v 10 hodin nastoupí TJ Pátek „starší...
Sběr železného odpadu v Pátku
Obec Pátek ve spolupráci s TJ Pátek pořádá v sobotu 20. dubna 2024 dopoledne pravidelný sběr železného odpadu v obci Pátek od...
Beseda se spisovatelkou
Obecní knihovna v Pátku vás srdečně zve na besedu se spisovatelkou Alenou Bartoňovou v sobotu 20. dubna 2024 od 14 hodin ve Spolkovém domě.  Je...
TJ Pátek - sobotní zápas
TJ Pátek Vás srdečně zve na sobotní zápas.  V sobotu 13. dubna 2024 v 16,30 hodin nastoupí TJ Pátek „A“...
Tvoříme a háčkujeme
Obec Pátek  zve děti všech věkových kategorií na akci "Tvoříme a háčkujeme". Sejdeme se ve čtvrtek 18. dubna 2024 ve 14 hodin ve Spolkovém...
TJ Pátek - víkendové zápasy
TJ Pátek Vás srdečně zve na víkendové zápasy.     V sobotu 6. dubna 2024 v 10 hodin nastoupí TJ Pátek...

všechny aktuality
Obec Pátek

Milostivé léto

08. 11. 2021

Blíže k milostivému létu

 

28. října odstartovalo takzvané milostivé léto. Během něj mohou lidé snadněji ukončit stovky tisíc exekucí, které v minulosti vznikly z veřejnoprávních dluhů. Nesplacené závazky, které mezitím mnohdy narostly na několikanásobky původního dluhu, půjde vymazat během tří měsíců za zvýhodněných podmínek.

Kdo do 28. ledna 2022 zaplatí zbývající jistinu (původní dluh) a k tomu přidá 907,50 Kč jako náklady (750 Kč + DPH), ten exekuci ukončí.

Týká se to dluhů, které mají lidé vůči veřejné správě, a to včetně institucí s jakýmkoli státním podílem nebo třeba podniků s účastí města. Konkrétně jde třeba o dluhy za dopravními podniky, zdravotními pojišťovnami nebo třeba i za energetickou společností ČEZ.

Podmínkou využití milostivého léta je i to, že člověk nesmí být v oddlužení. A další omezení: Milostivé léto lze uplatnit jenom na exekuce, které řeší soudní exekutoři – tedy ne u daňových a správních exekucí. 

V případě jakýchkoli komplikací doporučuji se obrátit na pomáhající organizace, jako jsou občanské poradny, Člověk v tísni nebo Charita ČR.

Další odkazy k využití:

 

Využijte příležitosti odepsat své dluhy v rámci Milostivého léta! Podrobněji jsme o akci mluvili v reportáži ČT - Člověk v tísni (clovekvtisni.cz)

 

Za poslední roky nepamatuji podobnou šanci pro dlužníky, jako milostivé léto, řekl Hůle pro 168 hodin - Člověk v tísni (clovekvtisni.cz)

 

Dolozkomat

 

Dluhové poradenství - Člověk v tísni (clovekvtisni.cz)

 

 

souborvelikost název
pdf 363,5 kB Informace


všechny aktuality